Tram.ro iti oferă şansa să scazi preţul unui produs prin aducerea de alţi licitatori (cumpărători) care, la rândul lor, vor cumpăra produsul la acelaşi preţ diminuat. Nu numai că îţi faci ţie un "bine", dar şi lor.


Tu pe cine poţi aduce să liciteze? Câţi prieteni sau cunoştinţe ai? Cum îi poţi contacta pentru a le spune despre licitaţia la care tu vrei să participi sau participi deja? Tram îţi pune la dispoziţie câteva unelte numai bune să îţi scazi cheltuielile de bani şi timp. Urmează-ţi curiozitatea şi cercetează butoanele din dreapta licitaţiei, sub titlul "Cheamă ajutoare!".


        Primul buton te ajută să trimiţi emailuri uşor. Noi am compus un text drăguţ, tu doar scrii adresele prietenilor şi apeşi butonul, noi ne ocupăm de restul. Dacă ai cont de email pe Yahoo! este şi mai uşor. Sub formular ai un link care te ajută să îţi accesezi agenda de acolo astfel:

  1. Ti se va deschide o pagina de la Yahoo care iti solicita userul yahoo si parola yahoo. Loghează-te cu datele tale de logare de acolo.
  2. Yahoo te va intreba daca esti de acord sa ne lasi pe noi sa iti accesam agenda. Trebuie sa dai click pe butonul "I Agree". Poti avea incredere, nu vom folosi accesul la contul tau Yahoo in alte scopuri
  3. Odata ajuns inapoi pe tram, noi iti prezentam agenda ta Yahoo unde poti sa bifezi/debifezi adrese la care vrei sa ajunga emailul Tram. Si gata! Nu mai trebuie sa cauti tu adrese si sa le scrii in formular.


        Revenind la prezentarea butoanelor "Cheama ajutoare" din dreapta fiecarei licitatii active, la click pe al doilea buton ţi se va deschide o pagină de Twitter care îţi solicită datele de logare de pe Twitter. Trebuie să ai deja un cont acolo şi prieteni care îţi urmăresc activitatea de acolo. Twitter este o reţea socială bazată pe difuzarea de statusuri, mesaje scurte cu text si linkuri. Odată ce te-ai logat, căsuţa de status este autocompletată cu twitul despre tram, incluzând adresa scurtată a licitaţiei. Nu trebuie decât să dai click pe "Update Status". Poţi modifica textul nostru, doar ai grijă să nu ştergi linkul scurtat al licitaţiei!
Recomandăm crearea hashtagului #tram_ro pentru listarea twiturilor de acest gen. Twitterii ştiu de ce ;)


        Al treilea buton te trimite pe Facebook. Iarăşi, dacă nu eşti logat pe platforma respectivă, ţi se vor solicita informaţiile de logare pentru contul tău de facebook pe care îl ai deja creat de mai demult şi unde ştii că ai nişte prieteni. Se va deschide o pagină de dialog cu care poţi posta pe profil linkul licitaţiei. Dacă doreşti, nu uita să scrii ceva în statusul asociat!


        Dacă ai un cont hi5 şi o tonă de prieteni conectaţi prin această platformă, al patrulea buton îţi facilitează operaţia de anunţare a licitaţiei tram prin updatarea statusului pe hi5. Introduce emailul si parola cu care ai cont pe hi5, iar noi îţi setăm un status nou, pe care îl poţi edita în prealabil, în acelaşi formular. Doar ai grijă să nu ştergi linkul licitatiei, prezent în variantă scurtată!